Zarząd Regionu NSZZ "Solidarność" Pomorza Zachodniego

Karta rabatowa Orlen

Od momentu wejścia w życie umowy z PKN ORLEN S.A. Komisja Krajowa otrzymuje wiele zgłoszeń o problemach z Kartą Rabatową, o czym Orlen  został poinformowany. W związku z tym, aby mieć podstawy do sygnalizowania i rozwiązywania indywidualnych problemów z kartami, Komisja Krajowa prosi o zgłaszanie każdego takiego incydentu. Dotychczas spotkaliśmy się z dwoma rodzajami problemów.

Problem z wyrobieniem karty rabatowej.

Członek Związku na dedykowanej stacji Orlen dowiaduje się, że jego legitymacja nie widnieje w systemie, w związku z tym otrzymuje odmowę wyrobienia karty rabatowej. Po tym zdarzeniu jest sprawdzany w ZR w bazie ELC, czy jego legitymacja jest aktywna, najczęstsza odpowiedź: jest. Wybiera się drugi na raz na stację Orlen i są dwa rozwiązania: ponowna odmowa lub wyrobienie Karty Rabatowej.

W każdym tym przypadku prosimy o przysłanie informacji z krótkim opisem zdarzenia i z następującymi danymi:

1. Numer legitymacji
  2. Data (lub daty) odmowy wyrobienia karty
  3. Opcjonalnie – data akceptacji.

W związku z tym problemem, w każdym sprawdzonym do tej pory przypadku wina leżała po stronie Orlenu.

Problem z uzyskaniem zniżki na wyrobioną już kartę rabatową Orlenu.

Członek Związku na stacji Orlen po zakupie paliwa (lub innych produktów) i okazaniu wyrobionej karty rabatowej dowiaduje się, że jego karta jest nieaktywna. W tym przypadku prosimy o przysłanie informacji z krótkim opisem zdarzenia oraz z dwoma danymi:

1. Numer legitymacji
  2. Data zdarzenia.

W każdym z tych przypadków prosimy o wysyłanie wskazanych wyżej informacji do dwóch miejsc:
1/ na e-mail do obsługi reklamacji w Orlenie: reklamacje.biznestank@orlen.pl, gdzie Orlen zapowiedział, że będzie rozpatrywał każdy przypadek indywidualnie,
2/ na e-mail do nas: legitymacja@solidarnosc.org.pl, do naszej wiadomości, abyśmy mieli wgląd na skalę problemu i w przypadku utrzymującego się nierozwiązywania trudności móc dalej monitować w Orlenie.

Informacja ogólna

Komisja Krajowa codziennie w godzinach rannych generuje dane dla Orlenu (są to tylko numery legitymacji), a od 13 kwietnia, w związku ze zgłaszanymi problemami, codzienne kopie wygenerowanych danych są zapisywane. Orlen nie pobiera codziennie naszych danych.

Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie.