Zarząd Regionu NSZZ "Solidarność" Pomorza Zachodniego

Zniżki, Rabaty, Benefity

Elektroniczna Legitymacja Członkowska

Zarząd Regionu NSZZ „Solidarność” Pomorze Zachodnie koordynuje rozprowadzanie legitymacji członkowskich wśród związkowców z naszego regionu.

Aby otrzymać elektroniczną legitymację:

– czytelnie wypełnij wszystkie pola we wniosku – (>>>wniosek o wydanie ELC),

– wniosek przekaż do Przewodniczącego swojej Komisji Zakładowej – (>>>formularz zbiorczy ELC danej organizacji).

Zgłoszenia bez maila czy numeru telefonu będą zwracane do uzupełnienia, co może wydłużyć czas oczekiwania. Pola podane we wniosku są niezbędne do przyjęcia zgłoszenia przez Komisję Krajową.

Informacji dot. ELC udzielają:

Wiktor Krukowski – tel. 570 043 789

e-mail: dzialprawny@solidarnosc.szczecin.pl

Iwona Waligóra-Szwabowicz – tel. 91 422 74 22

e-mail: dzialrozwoju@solidarnosc.szczecin.pl

Każdy członek NSZZ Solidarność posiadający elektroniczną legitymację związkową uprawniony jest do korzystania z licznych zniżek, benefitów czy akcji rabatowych, m.in. może ubiegać się o kartę rabatową uprawniającą do zniżek na paliwo oraz na wybrane produkty i usługi na stacjach Orlen oraz Lotos.

PKN ORLEN – Związkowcy, którzy już posiadają elektroniczną legitymację członkowską NSZZ „Solidarność”, a chcą uzyskać rabat przy zakupie paliwa i artykułów pozapaliwowych muszą udać się na jedną z dedykowanych stacji PKN ORLEN by wyrobić kartę BiznesTank – (>>>Lista stacji).

Każdy członek związku może posiadać jedną kartę – w przypadku wyrobienia kolejnej karty poprzednia będzie blokowana w systemie. Koszt wyrobienia karty wynosi 1 zł. W przypadku utraty lub zniszczenia karty rabatowej, użytkownik zobowiązany jest do niezwłocznego zgłoszenia tego faktu na najbliższej stacji ORLEN. W przypadku innych zdarzeń lub pytań zachęcamy do korzystania z infolinii – numer podany na karcie.

Oferta przeznaczona jest dla osób nieprowadzących działalności gospodarczej, do transakcji przy użyciu tych kart nie ma możliwości wystawienia faktury VAT.

Rabaty nie łączą się z innymi kartami na stacjach Orlen.

KARTA RABATOWA PKN ORLEN – >>>ULOTKA

PZU i Bank Pekao SA – Członkowie Solidarności mogą liczyć na 10 proc. zniżki na ubezpieczenia w PZU oraz  skorzystać ze specjalnej oferty Banku Pekao SA. Członkowie Klubu PZU Pomoc NSZZ Solidarność mogą dodatkowo skorzystać ze specjalnej oferty Banku Pekao SA. Warunkiem skorzystania z niej jest przedstawienie legitymacji NSZZ Solidarność w placówce Banku Pekao SA. Zakłada ona chociażby darmowe: prowadzenie rachunku płatniczego, obsługę karty debetowej, czy wypłaty z obcych bankomatów przez 24 miesiące od daty zawarcia umowy o kartę. Bank Pekao S.A. przygotował także ofertę specjalną dla organizacji działających w ramach NSZZ Solidarność.

Oferta Banku Pekao S.A. Dla Członków NSZZ Solidarność – >>>ULOTKA

Warunkiem przystąpienia do Klubu PZU Pomoc dla NSZZ Solidarność jest wypełnienie formularza dostępnego na stronie: https://klubpzupomoc.pzu.pl/nszz-solidarnosc.

LOTOS – Członkowie Związku posiadający ważną elektroniczną legitymację związkową NSZZ „Solidarność” będą mogli uzyskać rabat przy zakupie paliwa oraz skorzystać ze zniżek na pozostałe towary i usługi na stacjach Lotos i Lotos Optima. Aby założyć sobie kartę rabatową wystarczy złożyć odpowiedni wniosek wraz z wnioskiem o wyrobienie elektronicznej legitymacji związkowej. Oczywiście wniosek o kartę rabatową może złożyć również członek Solidarności, który już posiada elektroniczną legitymację związkową – (>>>wniosek karta LOTOS).

Odliczenie składek związkowych od dochodu – zgodnie z podpisanym porozumieniem z rządem, od 1 stycznia 2024 r. zwiększy się kwota podlegająca odliczeniu od dochodu przeznaczona na składki członkowskie. Limit ten zostanie zwiększony – z kwoty 500 zł do kwoty 840 zł.

Wszystkim członkom NSZZ „Solidarność” przypominamy, iż warto sprawdzić na stronie internetowej danego regionu aktualne zniżki i benefity skierowane do związkowców. Należy jednak upewnić się, iż są one dostępne dla wszystkich członków NSZZ „S”, nie tylko tych z danego regionu. Osoby, posiadające ważną elektroniczną legitymację członkowską mogą skorzystać ze zniżek oferowanych m.in. przez:

– Ośrodki wypoczynkowe DOMS Spółka z o.o. (Jarnołtówek, Spała, Zakopane i Bukowina Tatrzańska)

– ZOO w Chorzowie

ZOO w Chorzowie

– Teatr Rozrywki w Chorzowie

– Kolejka Linowa Elka w Chorzowie

Kolejka linowa Elka

– Park Wodny i Hala Sportowa Tarnowskie Góry

– Park Rozrywki Rabkoland

– Park Trampolin w Katowicach

– Kolej Wąskotorowa w Rudach

Termy Chochołowskie

– Polskie Koleje Linowe

– Świat Marzeń w Inwałdzie

– Domki Letniskowe Zalew Koronowski

To tylko niektóre z dostępnych propozycji. Szczególnie warto sprawdzić oferty zniżkowo-wypoczynkowe w poniższych Regionach NSZZ „Solidarność”: Płockim, Małopolskim, Podbeskidzkim, Katowickim, Śląsko-Dąbrowskim, Świętokrzyskim, czy Jeleniogórskim.

Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie.