Uroczystości w Szczecinie i Policach

Dodano na strone 5 listopada 2018

Zarząd Regionu NSZZ „Solidarność” Pomorza Zachodniego, zwraca się z prośbą do wszystkich członków Zarządu Regionu, Regionalnej Komisji Rewizyjnej i funkcyjnych członków związku o szczególną mobilizację i wzięcie udziału w uroczystościach, związanych z stuleciem odzyskania niepodległości.

Ich program w dniu 11 listopada 2018r. obejmuje: o godz. 12 uroczystość patriotyczną na Wałach Chrobrego (defiladę, pokaz sprzętu wojskowego, koncert Orkiestry Wojskowej), o godz. 15.30 uroczystość patriotyczną pod popiersiem marszałka J. Piłsudskiego na placu Szarych Szeregów (a po niej koncert zespołu Tulia) oraz o godz. 18 – Mszę Świętą w intencji Ojczyzny w Bazylice Metropolitalnej w Szczecinie przy ul. św. Jakuba 1.

W dniu 12 listopada 2018r. w Policach, o godz. 12 rozpocznie się Msza Święta w kościele pw. św. Kazimierza, celebrowana przez ks. abp. Andrzeja Dzięgę. Następnie, o godz. 13.30, w Parku Solidarności zostanie uroczyście odsłonięty kolejny głaz „Wielkich Polaków”, poświęcony Prymasowi Tysiąclecia, kardynałowi Stefanowi Wyszyńskiemu.

Organizacje związkowe, które posiadają sztandary, proszone są o wystawienie ich w obu dniach.

20181105_094647