Tablica i głaz Longina Komołowskiego

Dodano na strone 28 grudnia 2017

W piątek, 29 grudnia, o godz. 10, w budynku Zarządu Regionu NSZZ „Solidarność” Pomorza Zachodniego w Szczecinie rozpocznie się spotkanie noworoczne. Będzie ono miało szczególny charakter a jego częścią będą uroczystości upamiętniające Longina Komołowskiego. Przybędą goście specjalni:  były premier Jerzy Buzek, były wicepremier Janusz Steinhoff i była minister Teresa Kamińska.

Odsłonięcie tablicy zaplanowane jest na godzinę 10.20, w siedzibie Zarządu Regionu, później głos zabierze Janusz Steinhoff. O godz. 11 rozpocznie się promocja książki „Solidarny Longin Komołowski. Publikację zaprezentują Artur Gałęski i Piotr Mync.

O godz. 13 rozpocznie się policka cześć uroczystości. Na Skwerze Wielkich Polaków w Alei Solidarności odsłonięcia kamienia poświęconego Longinowi Komołowskiemu dokonają Jerzy Buzek, Władysław Diakun, Mieczysław Jurek i Krzysztof Zieliński. Przemówienia wygłoszą premier J. Buzek i burmistrz W. Diakun.