Zarząd Regionu NSZZ "Solidarność" Pomorza Zachodniego

Statuetki dla darczyńców

Miniaturowe statuetki ks. Jerzego Popiełuszki zostały w niedzielne popołudnie wręczone osobom, które znacząco przyczyniły się do powstania pomnika patrona „Solidarności” w Szczecinie.

Z rąk przewodniczącego ZR Mieczysława Jurka otrzymali je: Marcin Stefaniak – dyrektor Delegatury NIK w Szczecinie, Sławomir Jaremek z organizacji związkowej przy ENEA, Wojciech Weiss – prezes spółki Lotos Paliwa (w jego imieniu figurkę odebrał syn), Mariusz Grab – prezes ZCH Police, Marcin Pawlicki – wiceprezes Zarządu Grupy ENEA, wojewoda Zbigniew Bogucki, Sylwester Chruszcz – dyrektor ZEDO, Paweł Pysiak – dyrektor Bulk Cargo, Agnieszka Jarota – szef biura dyrektora PŻM i Paweł Skubisz – dyrektor szczecińskiego oddziału IPN.

Po ceremonii, odbyła się panelowa rozmowa o życiu błogosławionego księdza Jerzego Popiełuszki. Udział w niej wzięli ksiądz kanonik Waldemar Szczurowski i teolog Paweł Kęska, a całość poprowadził dr Sebastian Ligarski z IPN.

Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie.