Zarząd Regionu NSZZ "Solidarność" Pomorza Zachodniego

Pożegnaliśmy Ryszarda Tokarczyka

W sobotę, na cmentarzu komunalnym w Policach, rodzina, przyjaciele, związkowcy i samorządowcy, pożegnali Ryszarda Tokarczyka, wieloletniego działacza NSZZ „Solidarność” przy Zakładach Chemicznych „Police”.

– Dziękuję Ci za wieloletnie zaangażowanie na rzecz najmłodszych i najstarszych, za pracę na rzecz „Solidarności”, za przekonanie, że mimo wszelkich różnic, każdego człowieka należy szanować- mówił Mieczysław Jurek, przewodniczący Zarządu Regionu NSZZ „Solidarność” Pomorza Zachodniego.

Ryszard Tokarczyk przez wiele lat pełnił funkcję przewodniczącego w Zakładzie Energetycznym Z.Ch. „Police” SA, wiceprzewodniczącego MOZ NSZZ „Solidarność” Z.Ch. „Police” SA, przewodniczącego Koła Emerytów MOZ NSZZ „Solidarność” Z.Ch.”Police” SA. Wiele lat stał w poczcie sztandarowym MOZ NSZZ „Solidarność” Z.Ch. „Police” SA. Był radnym Rady Miejskiej w Policach, społecznikiem, przewodniczącym Rady Osiedla nr 6 w Policach. Odznaczony Krzyżem Wolności i Solidarności.

Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie.