Pielgrzymka do Rzymu

Dodano na strone 5 lutego 2020

Zarząd Regionu NSZZ „Solidarność” Pomorza Zachodniego informuje o możliwości wyjazdu dla członków związku do Rzymu, na uroczystości setnej  rocznicy urodzin świętego Jana Pawła II. Pielgrzymka odbędzie się w dniach 15-19 maja, jej koszt to 1350 złotych.

Prosimy osoby zainteresowane pielgrzymką o zgłoszenie się do Weroniki Sąsary-Sakuty, do 20 lutego do Zarządu Regionu (tel. 91 422 74 22, mail: solidarnosc@solidarnosc.szczecin.pl), wypełnienie formularza zgłoszeniowego i zapłacenie 200 złotych zaliczki.

Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc obowiązuje kolejność zgłoszeń.

Poniżej przedstawiamy ramowy program pielgrzymki:

TERMIN:  15-19.05.2020

CENA: 1350 ZŁ

ŚWIADCZENIA ZAWARTE W CENIE:

– transport autokarem z toaletą, video, barkiem, klimatyzacją, rozkładanymi fotelami.

– 2 noclegi w hotelu *** w okolicach Fiuggi. Pokoje 2,3-osobowe z łazienkami.

– wyżywienie: 2 śniadania  i  2 obiadokolacje

– opieka pilota- przewodnika.

– zwiedzanie wg programu.

– ubezpieczenie KL i NW.

– kieszonkowe na wstępy do zwiedzanych obiektów, przejazdy komunikacją miejską, opłaty rezerwacyjne, opłatę klimatyczną, opłaty drogowe ,wynajem zestawów opłaty wjazdowe do miast, TFG , tour-guide, obowiązkowych lokalnych przewodników.

PROGRAM RAMOWY:

1 dzień –wyjazd w godzinach wieczornych.  Przejazd w kierunku Włoch.

2 dzień – przyjazd  do hotelu pod Rzymem – Fiuggi. Zakwaterowanie wieczorem, obiadokolacja nocleg.

3 dzień – śniadanie, przejazd do Rzymu. Udział w uroczystości 100. Rocznicy urodzin Jana Pawła II na placu Św. Piotra. Po południu zwiedzanie Rzymu: Schody Hiszpańskie, Fontanna di Trevi, Plac Hiszpański, Panteon, późnym popołudniem  wyjazd do Rzymu, powrót do hotelu pod Rzymem , obiadokolacja, nocleg.

4 dzień -śniadanie, przejazd do Rzymu, zwiedzanie Watykanu: Plac i Bazylika św. Piotra, grób Jana Pawła II, Muzea Watykańskie oraz dalsze zwiedzanie Rzymu m.in. Colosseum, Forum Romanum, Pomnik Wiktora Emanuela. Wyjazd do Polski.
5 dzień – powrót do Szczecina w godzinach popołudniowych.

UWAGI:

–  kolejność wycieczek i zwiedzanych obiektów ustala pilot i może ona ulec zmianie.

–   toaleta w autokarze ze względu na ograniczoną pojemność  do korzystania tylko w sytuacjach awaryjnych.

–  limit bagażu wynosi:  bagaż główny do 15 kg na osobę + bagaż podręczny do 5 kg na osobę.

–  Ze względu na trudności z załadunkiem zabraniamy pakowania bagażu 2 lub więcej osób do wspólnej dużej walizki!