Obchody Grudnia’70

Dodano na strone 18 listopada 2019

Zarząd Regionu NSZZ „Solidarność” Pomorza Zachodniego informuje, że w dniu 17 grudnia 2019r., odbędą się obchody 49. rocznicy wydarzeń Grudnia’ 70.

Uroczystości rozpoczną się mszą świętą o godz. 10.00 w parafii św. Stanisława Kostki. Kolejny punkt obchodów to tradycyjnie spotkanie pod bramą stoczni, skąd rozpocznie się przemarsz na plac Solidarności. Jak co roku, w marszu nasi związkowcy nieść będą krzyże, w związku z tym potrzebujemy 16 osób do ich niesienia. Zgłoszenia przyjmuje sekretariat Zarządu Regionu tel. 91 422 74 22, mail solidarnosc@solidarnosc.szczecin.pl.  Apelujemy o liczny udział w uroczystościach i o wystawienie pocztów sztandarowych.

Uroczystości objęte są Patronatem Narodowym Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Andrzeja Dudy w Stulecie Odzyskania Niepodległości 1918-2018.

PROGRAM UROCZYSTOŚCI

17 grudnia 2019 r.

Godz. 10.00   Msza Św. w Parafii pw. Św. Stanisława Kostki pl. Matki Teresy z Kalkuty 5 w Szczecinie

Godz. 11.45 Uroczystości przed bramą Stoczni Szczecińskiej, ul. Antosiewicza 1 w Szczecinie