Biuro terenowe otwarte

Dodano na strone 6 czerwca 2018

Stargardzkie biuro terenowe Zarządu Regionu NSZZ „Solidarność” działa od wtorku w nowym miejscu, przy ulicy I Brygady 35. W uroczystym otwarciu udział wzięli prezydent i wiceprezydent miasta, starosta powiatu, przewodniczący rady miejskiej oraz członkowie związku z przewodniczącym ZR Mieczysławem Jurkiem.

-Teraz mamy warunki, by przyjmować tu potrzebujących i robić to, co dla nas najważniejsze: pomagać ludziom – mówił Stanisław Anasiński, szef oddziału regionu NSZZ „S” w Stargardzie. Pracę stargardzkiego oddziału chwalili także kolejni przemawiający: prezydent Rafał Zając, starosta Iwona Wiśniewska, przewodniczący RM Marcin Przepióra i szef Zarządu Regionu Mieczysław Jurek. Ten ostatni dziękował  stargardzkiemu oddziałowi za pracę: – Bardzo dobrze wywiązujecie się z zadań, jakie stoją przed związkiem. Rozwiązujecie problemy, pomagacie ludziom i za to bardzo wam dziękuję.

Biuro mieści się w byłej siedzibie ZNTK, przy ulicy I Brygady 35, na 7 piętrze, w pokoju 507.  Jest czynne od poniedziałku do piątku, w godz. 8-14, Dwa razy w tygodniu, we wtorki i czwartki odbywają się dyżury w godz. 15-18.