Będziemy pikietować przed Komisją Europejską

Dodano na strone 5 września 2017

16 września przed siedzibą KE w Warszawie odbędzie się pikieta zorganizowana przez NSZZ „Solidarność”. To nasza odpowiedź na próbę ingerowania tej instytucji w decyzję o obniżeniu wieku emerytalnego. Zarząd Regionu Pomorze Zachodnie organizuje wyjazd na tę akcję. Zapraszamy wszystkich chętnych.

Wiek emerytalny to nasze prawo i decyzja. Nie zgadzamy się na ingerencję unijnych urzędników w decyzje polskich obywateli. Dlatego 16 września odbędzie się przed warszawską siedzibą Komisji Europejskiej pikieta protestacyjna, przeciwko działaniom unijnych urzędników w sprawie polskiego wieku emerytalnego.

Pikieta odbędzie się w Warszawie przed siedzibą KE przy ul. Jasnej 14-16 (na rogu ul. Jasnej i Świętokrzyskiej). Początek godz. 12.00.

Osoby, które chcą wziąć udział w pikiecie mogą zgłaszać się do Zarządu Regionu Pomorza Zachodniego osobiście (al. Wojska Polskiego 113, Szczecin) lub telefonicznie (tel. 91 422 74 22).