37. rocznica podpisania Porozumień Sierpniowych – program obchodów

Dodano na strone 9 sierpnia 2017

Sierpień to tradycyjnie miesiąc, w którym tradycyjnie świętujemy podpisanie Porozumień Sierpniowych i powstanie NSZZ „Solidarność”. Jak co roku z tej okazji przygotowaliśmy dla Członków Związku i mieszkańców szczecina szereg atrakcji. Poniżej program obchodów. Zwracamy się również z prośbą do Organizacji posiadających sztandary o wystawienie pocztów sztandarowych 30 sierpnia podczas mszy świętej oraz uroczystości przed bramą Stoczni Szczecińskiej.

Program obchodów 37. rocznicy podpisania Porozumień Sierpniowych i powstania NSZZ „Solidarność”

19 sierpnia 2017 r., hala Gimnazjum Katolickiego im św. S. Kostki, Plac św. Ottona 1 (Zawadzkiego – Klonowica) w Szczecinie (więcej informacji TUTAJ)
III Turniej Tenisa Stołowego o Puchar Przewodniczącego Zarządu Regionu NSZZ „Solidarność” Pomorza Zachodniego

25-26 sierpnia 2017 r., Parka Kasprowicza (przy pomniku Czynu Polaków) w Szczecinie